چریک |
سایت اسرائیلی، "دبکا" اعلام کرد: هرکه پهپاد آمریکایی را هک کرد، سیا را هک کرده بود.
گزارش دبکا که روز جمعه منتشر شد، حاوی این نکته بود که در حوادث مشابه در گذشته، بعد از وقوع این حوادث، آمریکا عملیاتهای نظامی خود را دوچندان کرده تا به آمریکاییها این اطمینان را بدهد که امنیت آمریکا مورد تهدید قرار نگرفته است. به هر حال در این مورد بهخصوص، آمریکا ابتدا وقوع این حادثه را تکذیب کرد، سپس از ایران خواست تا این هواپیما را باز پس بدهد. پایگاه خبری اسرائیلی دبکا در ادامه آورده است که علاوه بر هک شبکه جیپیاس این هواپیما –همانطور که مهندسان ایرانی در اوایل این هفته آن را تایید کردند– مرکز کنترل در لنگلی (مقر اصلی سازمان سیا) نیز مورد نفوذ قرار گرفته تا آنهایی که هواپیما را کنترل میکردند، متوجه تغییر مسیر هواپیما به سمت دشمن نشوند. دبکا اضافه میکند که اگر سیا از هک شدن شبکه جیپیاس باخبر بود، یقیناً آنها سامانه نابودی خودکار این هواپیما را فعال ميکردند تا مانع دستیابی ایران به هر چيز به دردبخور شوند. در عوض ایران به یک هواپیمای سالم دست یافت و از آمریکاییها برای این چنین هدیهای قدرانی کرده و مدعی هستند که آنها توانستند فناوری این هواپیما را رمزگشایی کنند. تحلیل دبکا از ربوده شدن این هواپیما نکته ای دیگری را نیز در بردارد، از آنجا که این عملیات جزء نخستین عملیاتها از نوع خود برای این هواپیما به شمار ميآمد، هرکس که به سامانه این هواپیما نفوذ کرده، کاملاً از ساعت و روز این عملیات آگاهی داشته است. يك روزنامه آمريكايي در گزارشي اعلام كرد كه طبق برآوردهاي فني، ايران از طريق نفوذ به سيستم جي پي اس پهپاد آمريكايي، آن را به غنيمت گرفت.
روزنامه كريستين ساينس مانيتور دراين باره نوشت: ايران توانسته است هدايت پهپاد را به دست گرفته و آن را تقريبا دست نخورده بر زمين بنشاند.
بنا بر اين گزارش، ايران توانست از يك ضعف ناوبري شناخته شده آمريكايي ها بهره گيرد و اين در حالي بود كه نيروهاي نظامي آمريكا نيز مدت ها به اين ضعف خود آگاهي داشتند.
"متخصصين جنگ نرم ايران" اين قدرت را داشتند كه ارتباط RQ170 را با مركز قطع كرده و در حال حاضر نيز در تلاش هستند تا اسرار اين هواپيماي بدون سرنشين را به دست آورند.
نكته جالبي كه كريستين ساينس مانيتور به آن اشاره كرده اين است كه متخصصين ايراني با نفوذ به سيستم "جي پي اس" (مكان ياب جغرافيايي) توانستند پهپاد را فريب دهند به گونه اي كه پهپاد خاك ايران را با پايگاه خود در افغانستان اشتباه گرفته و در آن فرود آمده است.
اين روزنامه آمريكايي تصريح كرده است كه جي پي اس به منزله يك نقطه ضعف است و با انداختن نويز (امواج مزاحم الكترونيكي) بر روي آن در واقع به نوعي مي توان گفت كه مغز پهپاد از كار مي افتد.
تكنيك به كار رفته در اين عمليات "اسپوفينگ" نام دارد كه به معني "دست انداختن و سر به سر گذاشتن" است. اطلاعات اشتباه جغرافيايي ارائه شده به پهپاد در اين روش باعث شده است كه پهپاد خود بنشيند و هيچ نيازي هم به تسلط بر سيستم كنترل از راه دور آن وجود نداشته است.
بنا بر اين گزارش، افشاي قدرت الكترونيك ايران در شرايطي انجام مي شود كه ايالات متحده، رژیم صهیونیستی و برخي كشورهاي اروپايي به نوعي در يك جنگ مخفي با ايران به سر مي برند.
اين جنگ مخفي شامل ترور برخي دانشمندان ايراني و برخي اقدامات ديگر نظير استفاده از ويروس استاكس نت عليه برنامه هسته اي ايران بوده است.
به نوشته ساينس مانيتور، اقدام ايران درخصوص بر زمين نشاندن پهپاد پيچيده آمريكايي نشان مي دهد كه اين كشور راه هايي را براي پاسخگويي در اين جنگ مخفي به دست آورده است. اين تكنيك با استفاده از "مهندسي معكوس" تعدادي از پهپادهاي ساده تر آمريكايي به دست آمده كه طي سال هاي اخير به دست ايرانيان افتاده اند. سيگنال هاي جي پي اس به راحتي قابل دستكاري هستند.
نظرات شما عزیزان: موضوعات مرتبط: برچسبها: |
|
[ طراحی : وبلاگ اسکین ] [ Weblog Themes By : weblog skin ] |